- Kvinder

Sådan vælger du det rette tøj til konfirmationsfesten

Det er først og fremmest vigtigt, at dit konfirmationstøj er noget, der er lige dig i forhold til stilen. Derudover er det også en god ide, at du vælger noget, der passer til det sted, hvor I skal være. Er det ved havet, er det for eksempel en god ide at have en jakke, der passer til din kjole.

Skal du snart konfirmeres, er du sikkert allerede begyndt at tænke over, hvad du skal have på af tøj. Det er også en stor beslutning, da tøjet er vigtigt for, at du kommer til at føle dig fin og godt tilpas til konfirmationsfesten. Derfor er det noget, som du bør lægge nogle tanker i.

Hvert år bliver der skabt konfirmationstøj ud fra, hvordan moden er i øjeblikket. Det er dog vigtigt, at du ikke bare vælger din konfirmationskjole, fordi det er det, som moden dikterer. I stedet bør du vælge en, der passer til dig.

Er du til vintagetøj, giver det for eksempel meget bedre mening, at du går på jagt efter en kjole i en vintagebutik – også selvom det tager noget længere tid. Er du den nostalgiske type, kan det være, at du gerne vil have den kjole på, som din mor eller din bedstemor blev konfirmeret i – eller få syet deres brudekjole om til lejligheden, hvis du må det.

Vælg tøj, der passer til det sted, hvor I er

Udover at du skal vælge tøj, der passer til dig som person, skal du selvfølgelig også vælge tøj, der passer til det sted, hvor I er. Hvis du for eksempel holder konfirmationsfest på Club Riva i Rungsted Havn, er det en god ide, at du har en bluse eller jakke, som du kan tage udover kjolen.

Placeringen lige ved havet giver en formidabel udsigt, men det kan også være lidt blæsende – ikke mindst om foråret. For ikke at komme til at fryse for meget er det en god ide at være praktisk -og finde en jakke, der passer til kjolen.

Det kan også være, at I holder konfirmationsfesten i et telt derhjemme i haven eller i en restaurant i skoven. Det er nogle meget smukke omgivelser, men det kan også være en udfordring i høje hæle. Derfor er det en god ide, at du har købt nogle hvide sneakers, der passer til.

Overvej at bruge nogle af dine egne penge på konfirmationstøj

Dine forældre har måske et budget for, hvor meget din konfirmationskjole må koste. Det gør, at det ikke er sikkert, at du kan få lige præcis den kjole, som du gerne vil have. Men hvis du har fundet en kjole, som du bare ved, er den rigtige, bør du gå efter den. Har du sparet nogle af dine lommepenge op, kan du for eksempel bruge dem.

Har du ikke en opsparing, er det en god ide, at du i stedet får et arbejde, så du selv kan lægge de sidste penge, der kræves, for at du kan få den konfirmationskjole, som du gerne vil have. Du kan for eksempel gå med aviser, gå ture med naboernes hunde, blive barnepige eller blive servicemedarbejder i et supermarked.

Om forfatteren

Dobbeltmode

Hos Dobbeltmode er vi vilde med at give inspiration til dig, så du kan vælge det helt rigtige tøj, der passer præcis til dig. Både kvinder og mænd er meget velkomne til at kigge med hos os. Vi hjælper begge køn til at være med på moden.

Skriv en kommentar