- Mænd Accessories

5 Accessories til mænd – som du har glemt eksisterer

Du er i gang med at klæde dig på – du skal i byen. Det er med habit, slips og nypudsede sko. Din påklædning må gerne udstråle, at du har styr på dine ting, så du har fundet de klassiske accessories frem – et ur, en slipsenål og manchetknapperne. Det er klassisk, og det giver din stil en vis klasse.

Men der findes faktisk flere accessories. Du kender dem sandsynligvis fra film, men har glemt at de også kan være med til understrege klasse og maskulinitet.

Find reversnåle her

reversnål

Reversnål

En reversnål bruges til habitjakker og sættes i knappehullet på flappen. Den klassiske reversnål er ofte en stofblomst eller et motiv af sølv eller guld. Der er flere broderskaber, der bruger reversnålen med et klubsymbol til at vise tilhørsforholdet.

Her finder du lommeklude

lommeklud

Lommeklude

Du har helt sikkert set den før. I Danmark lader det til, at der er en misforstået brug af lommekluden. Mange tror, at det kun er til mere formelle begivenheder som for eksempel bryllup, at lommekluden kan bruges. Men du kan med stor fordel bruge lommekluden til din hverdags habit. Du behøver ikke finde en ensfarvet lommeklud af silke. Når du bruger nogle med mønster eller flere farver, bliver det mindre formelt, mens din påklædning bliver løftet.

Find skjortenåle lige her

skjortenål

Skjortenåle

Det er begrænset, hvor mange danskere, der kender forskellen på en slipsenål og en skjortenål. Mens slipsenålen bruges til at forhindre, at slipset falder ned i tallerkenen, når du rejser dig, så er skjortenålen en pyntegenstand. Formålet er mere æstetisk end praktisk. Den skal sidde fast mellem de to skjorteflipper.

Se udvalget af seler her

seler

Seler

Her har vi et eksempel på en beklædningsgenstand, som alle kender, men kun de færreste benytter. Ikke desto mindre er det en af de beklædningsgenstande, der virkelig bringer skarphed til din påklædning. Når du smider din blazer, så man kan se selerne, sender det de samme signaler, som når din selvbinder butterfly hænger ubundet omkring halsen – Du har styr på dine ting, men nu er det tid til at være mere afslappet. Med andre ord kan seler være med til signalere, at du har styr på din påklædning, og samtidig afspejler det en afslappet sindstilstand.

Find din kravat her

cravat

Kravat

Slipset er stadig en beklædningsgenstand, som du kan bruge ved større og mindre begivenheder. Men fordi revisorer, advokater og forretningsfolk bruger slipset som hverdagsbeklædning, bliver det mindre festligt. I stedet kan du bruge et kravat. Navnet stammer fra fransk, hvor det i dag betyder slips. Kravettet ligner også et slips, bare kortere og med mere stof. Designet stammer fra det 19 århundrede, hvor det især var overklassen, der brugte det. Kravattet har fået en genfødsel og er blevet rigtigt populært til bryllupper.

Om forfatteren

Indlægget er skrevet af Mikkel Ussing-Kelstrup, online manager for Trendhim. Trendhim er en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i salg af accessories til mænd i hele Europa.

Om forfatteren

Dobbeltmode

Hos Dobbeltmode er vi vilde med at give inspiration til dig, så du kan vælge det helt rigtige tøj, der passer præcis til dig. Både kvinder og mænd er meget velkomne til at kigge med hos os. Vi hjælper begge køn til at være med på moden.

Skriv en kommentar